Kínálat

 Ajándékönyvek
 Akció
 Albumok
 Állatvilág, természet
 CD
 Családi mozi
 Dokumentumfilm
 Dráma
 DVD
 Egészgég, életmód, pszichológia
 Életrajz, memoár
 Erotika
 Erotikus
 Ezotéria
 Fittness & életmód
 Folyóiratok, katalógusok, magazinok
 Fotóművészet
 Gasztronómia
 Gazdaság, üzlet
 Gyermekek és szülők
 Gyermekkönyvek
 Hangoskönyv
 Hobbi
 Horror
 Idegen nyelvű könyvek
 Ifjúsági és kötelező irodalom
 Informatika, számítástechnika
 Irodalomtudomány, nyelvészet
 Ismeretterjesztés
 Játék, rejtvény, logika
 Kalandfilm
 Képeslap, poszter
 Koncert
 Krimi
 Kutya
 Lakás, otthon, kert
 Lexikon, enciklopédia
 Macska
 Magyar filmek
 Mesefilm
 Mezőgazdaság
 Műsoros kazetta
 Műszaki könyvek
 Művészet
 Naptárak, kalendáriumok
 Nyelvkönyvek,szótárak, kazetta, CD
 Orvostudomány
 Politika, társadalomtudomány
 Riport
 Romatikus
 Sci-fi, fantasy
 Sport
 Sport
 Szépirodalom
 Szoftver
 Szórakoztató irodalom
 Tankönyvek
 Tea, teázási könyvek
 Teaízesítők
 Teázási eszközök
 Térképek, atlaszok
 Természetfilm
 Természettudomány
 Thriller
 Történelem
    Hadászat
    Helytörténet
    Heraldika, családtörténet
    Régészet
    Általános
    Őskor
    Ókor
    Honfoglalás időszaka
    Középkor (magyar tört.)
    Középkor (világtört.)
    Újkor (magyar tört.)
    Újkor (világtört.)
    XX: század (világtört.)
    XX. század (magyar tört.)
    I. Világháború
    II. Világháború
    Jelenkori történelem (magyar tört.)
    Jelenkori történelem (világtört.)
    Vegyes
 Történelmi
 Utazás
 Vallás, filozófia
 VHS
 Vígjáték
 Zene
 Hölgyek
 Teák
 Urak
 Vibrátor, dildó, egyéb maszturbátorok
 Ajándéktárgyak, partykellékek, játékok
 Szettek, csomagok
 Bondázs, S/M
 Szexbabák
 Síkosítók, krémek, vágykeltők, higiénia
 Óvszerek
 Cicikhez
 Nincs kategóriába sorolva
 Egyéb
 Ékszer
 Maszk, paróka
 Bútor és lakberendezési tárgy
 Film
 Egyéb

Továbbküldöm

 

Tiberius és Sztálin - kettős portrék

Ujlaky István
Tiberius és Sztálin - kettős portrék
1.579  Ft - Listaár: 1.880  Ft
Megtakarítás: 16%
Kiadó: Flaccus Bt. | Flaccus Kiadó
Kiadás: 2007
ISBN: 9789639412521
Oldalszám: 160
Kötés: ragasztó kötés
Nyelv: magyar
Szélesség: 0
Magasság: 0
Hosszúság: 0
Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: del.icio.us Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Digg Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Yahoo myWeb Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Spurl Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: furl Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Ask Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Squidoo Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Simpy Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Reddit Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: ma.gnolia Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Megosztás: facebook Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáad: Google Bookmark Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Hozzáadás: Twitter
 

Tiberius és Sztálin - kettős portrék - Rövid tartalom
A könyvben, melyet a kedves olvasó a kezében tart, találkozhat Churchillel és Periklésszel, Kádár Jánossal és Horthy Miklóssal, Nagy Imrével és Alexander Dubčekkel, és persze a címadó párossal, Tiberius császárral és Sztálinnal. Másképpen: egy csipetnyi ókorral és XX. századdal, jellemrajzzal és elemzéssel, politikatörténettel, sok küzdelemmel és halállal. A kötet nyolc írása közül négy kettős portré - vagyis két történelmi személyiség összehasonlító bemutatása. Az összehasonlítás egyike annak a jó fél tucat szellemi műveletnek, melyeken minden tudományos gondolkodás alapszik. Az összehasonlítás: megismerés. Csak remélhetem, hogy velem tart az olvasó, mert az összehasonlítás élvezet is. Intellektuális izgalom, észjáték, szellemi gyönyörűség. Bármi egybevethető bármivel, legfeljebb egyes esetekben termékeny, máskor haszontalan lesz az egybevetés, olykor az azonosságok, máskor a különbségek tűnnek szembe. A kettőnek lehet olyan izgalmas kombinációja, melyben nem érzi úgy az olvasó, hogy itt meg akarják vezetni, erőltetve-szuszakolva a hasonlóságokat, merthogy sok, vagy talán uralkodó is a különbség - de az egybeesések vagy párhuzamok meghökkentőek, elgondolkodtatóak, izgalmasak.
Két államférfi, akik befelé demokraták, kifelé imperialisták - mint Periklész és Churchill. Két naiv, jóhiszemű bolsevik, akik politikai bukásukkal fizetnek az ügyért, melyben hittek: Nagy és Dubček; egyikük belehal, másikuk vele hal a rendszerrel, eszmével, hittel. Két, máskülönben közepes intelligenciájú és műveltségű ember, akiket egy-egy bukott forradalom után magasba emel a személyes ambícióval kart karba öltő történelem - Horthy és Kádár, a véres és nagyszerű XX. század véreskezű és kisszerű legnagyobbjai. És persze két rettenetes zsarnok, két második ember, a hatalmas Augustus után következő Tiberius, s a zseniális Lenin után rendszert építő Sztálin.
Mindegyik kettős portréhoz kapcsolódik egy-egy kiegészítő, kísérő kistanulmány: Tiberius és Sztálin után a politikai terrorról szóló rendszerező munka, A terror bolygója címmel. Nagy és Dubček portréit követően a kommunista pártok és politikusok egy lehetséges tipizálása. Kádár és Horthy után az osztály és nemzet fogalmainak XX. századi szerepéről szóló rövid elmélkedés. Végül az Imperialista demokraták összehasonlító portréit követi az Antik halál című írás, melyben a görög-római ókor (olykor) halált megvető bátorságáról szólunk.
Mit ígérhetünk, ha velünk tart a kedves olvasó? Invitálást közös töprengésre, szellemi játékra a történelemről, a történelemből. A nagy ember, a történelmet formáló személyiség néhány izgalmas példáját. Egy pár köztörténeti és művelődéstörténeti érdekességet. Végül szorgalmas és becsületes hozzáállást a történelemhez.
Vásárlók értékelése:
Nincs még értékelve. Legyen Ön az első.
 

 
 
 
array ( 0 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', 'line' => 6, 'function' => 'tep_db_num_rows', 'args' => array ( 0 => NULL, ), ), 1 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', 'line' => 591, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', ), 'function' => 'include', ), 2 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/product_info.php', 'line' => 42, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', ), 'function' => 'require', ), )