Kínálat

 Ajándékönyvek
 Akció
 Albumok
 Állatvilág, természet
 CD
 Családi mozi
 Dokumentumfilm
 Dráma
 DVD
 Egészgég, életmód, pszichológia
 Életrajz, memoár
 Erotika
 Erotikus
 Ezotéria
 Fittness & életmód
 Folyóiratok, katalógusok, magazinok
 Fotóművészet
 Gasztronómia
 Gazdaság, üzlet
 Gyermekek és szülők
 Gyermekkönyvek
 Hangoskönyv
 Hobbi
 Horror
 Idegen nyelvű könyvek
 Ifjúsági és kötelező irodalom
 Informatika, számítástechnika
 Irodalomtudomány, nyelvészet
 Ismeretterjesztés
 Játék, rejtvény, logika
 Kalandfilm
 Képeslap, poszter
 Koncert
 Krimi
 Kutya
 Lakás, otthon, kert
 Lexikon, enciklopédia
 Macska
 Magyar filmek
 Mesefilm
 Mezőgazdaság
 Műsoros kazetta
 Műszaki könyvek
 Művészet
 Naptárak, kalendáriumok
 Nyelvkönyvek,szótárak, kazetta, CD
 Orvostudomány
 Politika, társadalomtudomány
 Riport
 Romatikus
 Sci-fi, fantasy
 Sport
 Sport
 Szépirodalom
 Szoftver
 Szórakoztató irodalom
 Tankönyvek
 Tea, teázási könyvek
 Teaízesítők
 Teázási eszközök
 Térképek, atlaszok
 Természetfilm
 Természettudomány
 Thriller
 Történelem
 Történelmi
 Utazás
 Vallás, filozófia
 VHS
 Vígjáték
 Zene
 Hölgyek
 Teák
 Urak
 Vibrátor, dildó, egyéb maszturbátorok
 Ajándéktárgyak, partykellékek, játékok
 Szettek, csomagok
 Bondázs, S/M
 Szexbabák
 Síkosítók, krémek, vágykeltők, higiénia
 Óvszerek
 Cicikhez
 Nincs kategóriába sorolva
 Egyéb
 Ékszer
 Maszk, paróka
 Bútor és lakberendezési tárgy
 Film
 Egyéb

Továbbküldöm

 

A szélnek eresztett nemzedék

Bakay Lajos
1.683  Ft - Listaár: 1.980  Ft
Megtakarítás: 15%
Kiadó: Xx. Századi Intézet | Xx.század Intézet
ISBN: 963217090X
Kötés: pap?r
A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: del.icio.us A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Digg A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Yahoo myWeb A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Spurl A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: furl A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Ask A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Squidoo A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Simpy A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Reddit A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: ma.gnolia A szélnek eresztett nemzedék - Megosztás: facebook A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáad: Google Bookmark A szélnek eresztett nemzedék - Hozzáadás: Twitter
 

A szélnek eresztett nemzedék - Rövid tartalom
Egy híres orvosdinasztia jelentős képviselőjének emlékiratát tartja kézben az olvasó. A mű Gallery of Ghosts címmel húsz évvel ezelőtt megjelent Torontóban, és most végre magyarul is olvasható.

Különös sorsok, sajátságos életutak jellemzik Magyarországon azt a generációt, amelynek legtehetségesebbjei a harmincas-negyvenes években végezték egyetemi tanulmányaikat, és tele voltak országot jobbító elképzelésekkel. Nagyon keveset tudunk róluk. Sorsukat megtorpedózta először a háború, utána a kommunista hatalomátvétel. Sok kiváló képességű ember hagyta el a 40-es évek második felében az országot, mert nem hogy szakmai kibontakozásukra, de a puszta életben maradásra is csekély lehetőséget láttak. A letartóztatások és politikai boszorkányüldözések korában döntöttek úgy, hogy életüket, tudásukat kimenekítik az országból. A világ gazdagodott velük, Magyarország pedig még szegényebb lett. Erről a szélnek eresztett generációról, egy hiányzó elitről gondolkodtat el bennünket Bakay Lajos könyve. Szerzője keserves hányattatások után Stockholmban telepedett le, ahol a világhírű Olivecrona agysebész professzor (Karinthy Frigyes agyműtétjét ő végezte el) mellett dolgozott, majd a Harvard Egyetemen bizonyította a magyarok tehetségét, kitartását és tudását.

Louis Bakayként ismerte meg a világ a híres magyar orvoscsalád száműzetésbe kényszerült tagját. Több könyvet is írt, kiváló íráskészsége a fordításon is átsüt, humora, iróniája lefegyverző. Hazát vesztett, hát a hivatásba menekült. Hosszú és termékeny élete végére ugyanúgy egy pisztolylövéssel tett pontot, mint Márai Sándor. Bakay Lajos talán ezzel a könyvével végre hazatért.
Vásárlók értékelése:
Nincs még értékelve. Legyen Ön az első.
 

 
 
 
array ( 0 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', 'line' => 6, 'function' => 'tep_db_num_rows', 'args' => array ( 0 => NULL, ), ), 1 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', 'line' => 591, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', ), 'function' => 'include', ), 2 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/product_info.php', 'line' => 42, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', ), 'function' => 'require', ), )