Kínálat

 Ajándékönyvek
 Akció
 Albumok
 Állatvilág, természet
 CD
 Családi mozi
 Dokumentumfilm
 Dráma
 DVD
 Egészgég, életmód, pszichológia
 Életrajz, memoár
 Erotika
 Erotikus
 Ezotéria
 Fittness & életmód
 Folyóiratok, katalógusok, magazinok
 Fotóművészet
 Gasztronómia
 Gazdaság, üzlet
 Gyermekek és szülők
 Gyermekkönyvek
 Hangoskönyv
 Hobbi
 Horror
 Idegen nyelvű könyvek
 Ifjúsági és kötelező irodalom
 Informatika, számítástechnika
 Irodalomtudomány, nyelvészet
 Ismeretterjesztés
 Játék, rejtvény, logika
 Kalandfilm
 Képeslap, poszter
 Koncert
 Krimi
 Kutya
 Lakás, otthon, kert
 Lexikon, enciklopédia
 Macska
 Magyar filmek
 Mesefilm
 Mezőgazdaság
 Műsoros kazetta
 Műszaki könyvek
 Művészet
 Naptárak, kalendáriumok
 Nyelvkönyvek,szótárak, kazetta, CD
 Orvostudomány
 Politika, társadalomtudomány
 Riport
 Romatikus
 Sci-fi, fantasy
 Sport
 Sport
 Szépirodalom
 Szoftver
 Szórakoztató irodalom
 Tankönyvek
 Tea, teázási könyvek
 Teaízesítők
 Teázási eszközök
 Térképek, atlaszok
 Természetfilm
 Természettudomány
 Thriller
 Történelem
 Történelmi
 Utazás
 Vallás, filozófia
 VHS
 Vígjáték
 Zene
 Hölgyek
 Teák
 Urak
 Vibrátor, dildó, egyéb maszturbátorok
 Ajándéktárgyak, partykellékek, játékok
 Szettek, csomagok
 Bondázs, S/M
 Szexbabák
 Síkosítók, krémek, vágykeltők, higiénia
 Óvszerek
 Cicikhez
 Nincs kategóriába sorolva
 Egyéb
 Ékszer
 Maszk, paróka
 Bútor és lakberendezési tárgy
 Film
 Egyéb

Továbbküldöm

 

Az idő rostájában I-III. + CD-ROM

Andrásfalvy B. ... (szerk.)
Az idő rostájában I-III. + CD-ROM
10.080  Ft - Listaár: 12.000  Ft
Megtakarítás: 16%
Kiadó: Osiris Könyvesház Kft öt Könyv Kiadói Tá | L'harmattan Kiadó
ISBN: 9789639457676
Kötés: karton
Nyelv: magyar
Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: del.icio.us Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Digg Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Yahoo myWeb Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Spurl Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: furl Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Ask Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Squidoo Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Simpy Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Reddit Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: ma.gnolia Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Megosztás: facebook Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáad: Google Bookmark Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Hozzáadás: Twitter
 

Az idő rostájában I-III. + CD-ROM - Rövid tartalom
Vargyas Lajos, a magyar néprajztudomány és zenefolklorisztika nagy egyénisége, A magyar népballada és Európa \(1976), az Egy felvidéki falu zenei világa- Áj, 1940 \(2000), A magyarság népzenéje \(2002) és számos más, klasszikussá vált mű szerzője, 2004 február 1-én töltötte be 90. életévét. Ebből az alkalomból barátai, tanítványai, pályatársai és kollégái ünnepi kötettel tisztelegnek sokoldalú munkássága előtt a néprajz, a folklorisztika, a népzene-és néptánckutatás, a zenetörténet, az irodalomtudomány, a verstan, a nyelvészet, a művelődéstörténet és más rokon szakmák területéről írott tanulmányaikkal.


...Elsősorban a parasztság őrizte meg a nemzetmegtartó nyelvet és néphagyományt, benne a sajátos magyar népzenét, melynek a művelt osztályok zenekultúrájával való egyesítése nagy lépést jelenthet a nemzet kulturális egyesítésében. Így látta ezt Kodály és követőinek köre, benne Vargyas Lajos is, ahogyan annak idején Arany és Petőfi népiességükkel akarták érdekei és értékei védelmére képessé tenni a kisemmizett néposztályt. Szabadon idézve: ha a nép uralkodni fog az irodalomban, úgy közel lesz ahhoz is, hogy a hatalomban is részesüljön. Mindez csak akkor történhet meg, ha a tömeg, a többség akarja. Ha az értelmiség átveszi a néphagyomány értékeit, és az általános iskolázás műveltté teszi a népet. Ehhez azonban sok felvilágosító, értékeket közvetítő munkára van szükség. Ebben vállalt elkötelezett és sokoldalú munkát Vargyas Lajos. Hamis mítoszok és a tudatlanság, a felszínesség, a valódi értékeket lejárató pongyolaság ellen lépett fel kisebb írásaival, könyvismertetéseivel, bírálataival - szokatlan keménységgel, felkészültséggel és elkötelezettséggel. Így lett a szovjet segítséggel uralomra jutott hatalom bírálója is, a Válasz című folyóirat köré tömörült népi-nemzeti ellenzék meghatározó tagja Bibó Istvánnal, Kovács Imrével, Németh Lászlóval, Féja Gézával és még sokakkal, de ott találtam baráti körében Pilinszky Jánost és Sárközy Györgyöt is. Csak a népi kultúra csodálatos értékeivel meggazdagodott, egységesült nemzeti kultúra képes megfordítani a zsákutcás magyar történelmet, megteremteni a széttagolt nemzet egymásért viselt szolidaritását, mint megmaradásunk legfontosabb feltételét. Vargyas Lajosnak ezt a tanítását mi minden tudományos teljesítményénél többre értékeljük, és köszönjük.

Andrásfalvy Bertalan
Vásárlók értékelése:
Nincs még értékelve. Legyen Ön az első.
 

 
 
 
array ( 0 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', 'line' => 6, 'function' => 'tep_db_num_rows', 'args' => array ( 0 => NULL, ), ), 1 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', 'line' => 591, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', ), 'function' => 'include', ), 2 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/product_info.php', 'line' => 42, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', ), 'function' => 'require', ), )