Kínálat

 Ajándékönyvek
 Akció
 Albumok
 Állatvilág, természet
 CD
 Családi mozi
 Dokumentumfilm
 Dráma
 DVD
 Egészgég, életmód, pszichológia
 Életrajz, memoár
 Erotika
 Erotikus
 Ezotéria
 Fittness & életmód
 Folyóiratok, katalógusok, magazinok
 Fotóművészet
 Gasztronómia
 Gazdaság, üzlet
 Gyermekek és szülők
 Gyermekkönyvek
 Hangoskönyv
 Hobbi
 Horror
 Idegen nyelvű könyvek
 Ifjúsági és kötelező irodalom
 Informatika, számítástechnika
 Irodalomtudomány, nyelvészet
 Ismeretterjesztés
 Játék, rejtvény, logika
 Kalandfilm
 Képeslap, poszter
 Koncert
 Krimi
 Kutya
 Lakás, otthon, kert
 Lexikon, enciklopédia
 Macska
 Magyar filmek
 Mesefilm
 Mezőgazdaság
 Műsoros kazetta
 Műszaki könyvek
 Művészet
 Naptárak, kalendáriumok
 Nyelvkönyvek,szótárak, kazetta, CD
 Orvostudomány
 Politika, társadalomtudomány
 Riport
 Romatikus
 Sci-fi, fantasy
 Sport
 Sport
 Szépirodalom
 Szoftver
 Szórakoztató irodalom
 Tankönyvek
 Tea, teázási könyvek
 Teaízesítők
 Teázási eszközök
 Térképek, atlaszok
 Természetfilm
 Természettudomány
 Thriller
 Történelem
 Történelmi
 Utazás
 Vallás, filozófia
 VHS
 Vígjáték
 Zene
 Hölgyek
 Teák
 Urak
 Vibrátor, dildó, egyéb maszturbátorok
 Ajándéktárgyak, partykellékek, játékok
 Szettek, csomagok
 Bondázs, S/M
 Szexbabák
 Síkosítók, krémek, vágykeltők, higiénia
 Óvszerek
 Cicikhez
 Nincs kategóriába sorolva
 Egyéb
 Ékszer
 Maszk, paróka
 Bútor és lakberendezési tárgy
 Film
 Egyéb

Garancia, szavatosság

Ön a megrendelésének leadásával a Mimézis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vásárlója lesz.
Kérjük, hogy szíveskedjen áttanulmányozni az alábbi tudnivalókat:

Az eladó:

Mimézis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

8600 Siófok, Tanácsház utca 24. fsz. 6.
 Adóigazgatási szám: 13134486-2-14
Cégjegyzékszám: Somogy Megyei Cégbíróság - 14-09-308207
Telefonszám: 06 84 /322-752

A szerződés tárgya

A Mimézis Kft. által üzemeltetett internetes áruházban található valamennyi árucikk.
Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója felelős.
Az áruházban csak új termékek kerülnek értékesítésre.

Rendelés, vásárlás

Az internetes áruházban történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a http://mimezis.hu/webcímen.
Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket nem áll módunkban elfogadni.
Az internetes áruházban mindenki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi.

Regisztráció

Amennyiben az ügyfél a Mimézis Kft által üzemeltetett internetes áruházban nincs regisztrálva, a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. A hibás adatokból eredő téves teljesítésért a Mimézis Kft. semmilyen formában nem vállal felelősséget.

Vételár, fizetési feltételek:

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is.
A megrendeléskor megjelenő, és felszámított szállítási költség tartalmazza a csomagolási, szállítási és utánvételi díjat is. A szállítási költség díjáról előzetesen a "Szállítás, fizetés" rovatban tájékozódhat.
A vételár kiegyenlítése a vásárló által választott formában történhet, jellemzően:

Magyarország területén a futárszolgálatnak készpénzben, a Paypal rendszer használatával (dombornyomott bankkártya szükséges hozzá), vagy átutalásos számla ellenében előre történő fizetéssel.

Szállítási feltételek, határidők:

A külön megjelölés nélküli termékeknél az elérhetőségi idő átlagosan 5-6 munkanap a megrendelés leadását követő munkanaptól kezdve. (Részletesen: http://www.mimezis.hu/shipping.php)
A Mimézis Kft. fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelt árucikkekre vonatkozó megrendelést nem tudja teljesíteni.
Ha egyszerre több elérhetőségi idejű árucikket rendelnek meg, a szállítás mindig a magasabb elérhetőségi időn belül történik.
A szállítás során a MPL Futárszolgálat (http://posta.hu/csomag) általános feltételei a mérvadóak.

A kiszállítás munkanapokon, munkaidőben (8.00 - 17.00) történik.
A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy az e-mailt követő munkanapon a csomag átvételét biztosítsa.  A csomag útja, sorsa a csomagcímke alapján a MPL Futárszolgálat weboldalán (http://posta.hu/nyomonkovetes) is nyomon követhető.

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a Mimézis Kft.-t kártérítési kötelezettség nem terheli.

Az árucikkek cseréje:

A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni, és az átvételi elismervényt aláírni. Az ügyfél az átvéli elismervény aláírásával igazolja, hogy
- a csomag sértetlen;
- a csomag tartalma megegyezik a számlán szereplő tételekkel, azaz hiánytalan;
- a szállítás során a termék nem sérült.

Az eladó a megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak. Ha a megrendelt árucikk (pl. könyv) nyomdahibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Mimézis Kft. díjmentesen kicseréli. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, a könyv vételárát átutalással visszatérítjük Önnek.
Ha a cserére a Mimézis Kft hibájából kerül sor, akkor előzetes írásbeli egyeztetés után a postaköltséget cégünk számla ellenében (a szla: Mimézis Kft. 8600 Siófok, Tanácsház u. 24. fsz. 6. címre szól), maximum 900,-Ft értékben átvállalja. A terméket kérjük csak az eredeti csomagolásban (ld. légpárnás boríték, vagy csomagolás) visszaküldeni, és mellékelni írásban a reklamáció okát.
A reklamációt a visszaküldött áru kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül bíráljuk el, a megrendelőt erről írásban - a bolt levelezési rendszerén keresztül - értesítjük.
Nem fogadható el reklamáció abban az esetben, ha pl. a könyvet már olvasták/használták.

Vásárlástól való elállás joga

A vevő jogosult a megrendelést követő 24 órában, legkésőbb a "Feldolgozás alatt" tartalmú e-mail napján a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mailben jelezni, a Mimézis Kft. ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költség nem terheli.

Vevő az áru átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Az elállási jog minden általunk forgalmazott termékre vonatkozik (kivéve tea), ami eredeti csomagolásban (ld. légpárnás boríték, vagy csomagolás), sérülésmentesen és hiánytalanul érkezik vissza. Az elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben bejelenteni.
A Mimézis Kft kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles az áru vételárát a vevő részére megtéríteni. A csomagolás sérülésből adódó költségek a vevőt terhelik.

Vásárlástól való elállás esetén a Mimézis Kft. köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 napon belül a vevő által megadott számlaszámra, átutalással visszatéríteni. Készpénzes kifizetésre nincs lehetőség, illetve rózsaszin csekken történő megtérítésre is csak a csekkfeladás költéségének áthárítása mellett van mód.

A visszatérítés ténye ugyanakkor nem vonatkozik a kiszállítási költségekre, valamint a termék(ek) visszajuttatásának költségeire, melynek költségeit a vevőnek kell viselnie. A kiszállítás költségeit ebben az esetben eladó a "Szállítás, fizetés" rovatban publikált legmagasabb díj alapján állapítja meg.

Felelősség korlátozása :

Az online áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A Mimézis Kft nem vállal semmiféle felelősséget az alábbiakban felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:
-   Az interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
-   Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az online áruház akadálytalan működését és a vásárlást.
-   Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
-   Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
-   Bármely szoftver nem megfelelő működése.
-   Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

A Mimézis Kft nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami az online áruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

Az ügyfél felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

Kizárólag az ügyfél / vásárló felelős az online áruházhoz való kapcsolódásáért és az online áruházban történő vásárlásért.

A Mimézis Kft. nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén, vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

A Mimézis Kft. szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt az általa üzemeltetett online áruházban. A változás az online áruházban történt megjelenés időpontjától lép életbe.

A Mimézis Kft. szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és / vagy a magát az online áruházat, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és a Mimézis Kft. nem vonható felelősségre, ha így tesz.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az információ megjelenik az online áruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

A Mimézis Kft. szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el, vagy annak elkövetésével próbálkozik. Mimézis Kft azonban nem vonható felelősségre semmilyen, az online áruházban harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

Abban az esetben, ha az ügyfél / vevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Mimézis Kft. érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását, és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

Kapcsolatfelvétel:

A Mimézis Kft. az "Eladó" c. bekezdésben megadott címen és telefonszámon érhető el.
A más címre (még ha az a cég egy másik telephelye) feladott sima / ajánlott / tértivevényes levelek és küldemények átvételéről cégünk nem gondoskodik. Kérjük, hogy a levelezési cím megválasztásánál ezt a körülményt szíveskedjenek figyelembe venni.

Adatvédelem:

A személyes adatok megadása a regisztráció során történik, a Mimézis E-Boltok (http://www.mimezis.hu/ , http://www.mesetar.hu/, http://teabolt.mimezis.hu/, http://www.elso-pesti-teahaz.hu/, http://muszaki.mimezis.hu/stb.) regisztrációs felületén. A regisztráció befejezését követően a bejelentkezés tényéről e-mailt küldünk a megadott e-mailcímre.

A regisztráció során megadott, illetve a vásárlás során megismert személyes adatok kezelése az Adatvédelmi Törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Mimézis Kft. a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, semmilyen formában nem adja azt tovább.
Azon ügyfeleink, akik a regisztráció során feliratkoztak hírlevelünkre, kb. kéthetes rendszerességgel értesülhetnek újdonságainkról. A hírlevélről leiratkozni vagy írásban a hírlevél alján lévő hivatkozásnál "Leiratkozás" címen lehet, vagy az ügyféladatoknál kell átállítani a hírlevélküldés státuszát.

Minden részvevőnek joga van a regisztrációnál megadott adatait elérni, helyesbíteni vagy akár törölni.
A személyes adatok törlését írásban (e-mailben), akár indoklás nélkül is lehet kérni.
A Mimézis Kft. a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek bizonyítása érdekében tárolja.