Kínálat

 Ajándékönyvek
 Akció
 Albumok
 Állatvilág, természet
 CD
 Családi mozi
 Dokumentumfilm
 Dráma
 DVD
 Egészgég, életmód, pszichológia
 Életrajz, memoár
 Erotika
 Erotikus
 Ezotéria
 Fittness & életmód
 Folyóiratok, katalógusok, magazinok
 Fotóművészet
 Gasztronómia
 Gazdaság, üzlet
 Gyermekek és szülők
 Gyermekkönyvek
 Hangoskönyv
 Hobbi
 Horror
 Idegen nyelvű könyvek
 Ifjúsági és kötelező irodalom
 Informatika, számítástechnika
 Irodalomtudomány, nyelvészet
 Ismeretterjesztés
 Játék, rejtvény, logika
 Kalandfilm
 Képeslap, poszter
 Koncert
 Krimi
 Kutya
 Lakás, otthon, kert
 Lexikon, enciklopédia
 Macska
 Magyar filmek
 Mesefilm
 Mezőgazdaság
 Műsoros kazetta
 Műszaki könyvek
 Művészet
 Naptárak, kalendáriumok
 Nyelvkönyvek,szótárak, kazetta, CD
 Orvostudomány
 Politika, társadalomtudomány
 Riport
 Romatikus
 Sci-fi, fantasy
 Sport
 Sport
 Szépirodalom
 Szoftver
 Szórakoztató irodalom
    Humor
    Kaland
    Képregény
    Krimi
    Regény
    Romantikus irodalom
    Sci-fi, fantasy
 Tankönyvek
 Tea, teázási könyvek
 Teaízesítők
 Teázási eszközök
 Térképek, atlaszok
 Természetfilm
 Természettudomány
 Thriller
 Történelem
 Történelmi
 Utazás
 Vallás, filozófia
 VHS
 Vígjáték
 Zene
 Hölgyek
 Teák
 Urak
 Vibrátor, dildó, egyéb maszturbátorok
 Ajándéktárgyak, partykellékek, játékok
 Szettek, csomagok
 Bondázs, S/M
 Szexbabák
 Síkosítók, krémek, vágykeltők, higiénia
 Óvszerek
 Cicikhez
 Nincs kategóriába sorolva
 Egyéb
 Ékszer
 Maszk, paróka
 Bútor és lakberendezési tárgy
 Film
 Egyéb

Továbbküldöm

 

Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán

Bitó László
Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán
1.955  Ft - Listaár: 2.300  Ft
Megtakarítás: 15%
Kiadó: Argumentum Tudományos Kiadó | Argumentum
ISBN: 9634462083
Oldalszám: 295
Kötés: karton
Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: del.icio.us Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Digg Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Yahoo myWeb Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Spurl Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: furl Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Ask Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Squidoo Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Simpy Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Reddit Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: ma.gnolia Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Megosztás: facebook Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáad: Google Bookmark Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Hozzáadás: Twitter
 

Názáreti Izsák. Jézus elmélkedése a poklok tornácán - Rövid tartalom
Bitó László nagyszabású bibliai trilógiájának sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy első két darabja (Ábrahám és Izsák, Izsák tanítása) immár több nyelven (orosz, szlovák, román, német stb. fordításban) is napvilágot látott megjelenése óta. Íme, a harmadik, lezáró kötet, amely ha lehet, még rendhagyóbb és provokatívabb formában szól az olvasóhoz. Az író előszavában gondos bibliográfiai áttekintést szentel a Jézussal foglalkozó könyveknek, megjegyezve, hogy az egyházi körökben botrányt keltő Ernest Renan-féle Vie de Jésus (1863) óta nem született megrendítően új szemléletű könyv. Bitó László legfontosabb kérdésfeltevései e könyvben nem a történelmi, vallásalapító Jézust, s nem a Messiást érintik, 'hanem az egyszerű embert, aki a belőle sugárzó szeretettel magához vonzotta a galileai tó partján tanítványait, és megvilágította a Szeretet Országába vezető utat, mielőtt áldozatául esett sokasodó követői reményeinek, elvárásainak'. Bitó szerint Jézusnak ehhez az arcához hátrahagyott szavai alapján már aligha kerülhetünk közelebb, hiszen a Szentírás szövege az évezredek során többször felülírt, megszűrt, kiegészített változatban maradt ránk, és ami fontosabb, az evangéliumok szerzői csak elenyésző töredékét hagyták ránk Jézus szavainak, tanításainak. Az író esszéregényében Jézus eme 'kimaradt' gondolatainak fiktív megidézésére és lejegyzésére tesz kísérletet. Jézus három napra alászáll a sziklasírba, hogy a tömeg zajától távol elmélkedjen a múlt eseményeiről. A dramatizált monológ során megelevenedik Jézus életének valamennyi szereplője, Pilátus, Jákob, Péter, Júdás és Mária is. Az önmarcangoló elmélkedés során új, elgondolkodtató igazságokra derül fény, hiszen Jézus üzenete nem a bűnösöket feloldozó megbocsátás, hanem egy megbékélésre hívó felismerés: nincs ok a gyűlöletre, mert nem történt árulás. Az író szerint boldogulásunk tétje függ attól, hogy tovább kívánunk-e haladni azon az úton, amely kétezer éven át szenvedésekkel volt kikövezve, és hiszünk-e az üres messiásváró szónoklatoknak? Nem kellene-e felhagyni a parttalan gyűlölettel? Bitó László gondolatébresztő regénye izgalmas dialógus a Bibliával, mely rengeteg bölcsességgel rajzolja meg Jézus legújabb, élettel teli, személyes arcképét.
Vásárlók értékelése:
Nincs még értékelve. Legyen Ön az első.
 

 
 
 
array ( 0 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', 'line' => 6, 'function' => 'tep_db_num_rows', 'args' => array ( 0 => NULL, ), ), 1 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', 'line' => 591, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', ), 'function' => 'include', ), 2 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/product_info.php', 'line' => 42, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', ), 'function' => 'require', ), )