Kínálat




































































































Továbbküldöm
Lapacho
Szállítási alapegység: 5 dkg
Leírás: Lapacho tecoma fa belső kérgéből készült lágy, világos, édeskés főzet, melynek pikáns utóíze van.
Akár kúraszerűen is ajánlott candidás fertőzés esetén kiegészítő kezelésként.
Description: Lapacho tea consists of the finely cut inner bark of the Lapacho tecome tree. Soft and mild. It is rich in minerals.
Újságcikk:
"A Lapacho erejét már az inkák is kihasználták. A különleges kéreggel több betegséget gyógyítottak az őserdőben élő indiánok is, akiket ma a nyugati kultúrák orvostudományának megalapozóiként tartunk számon. Az ízletes Lapacho tea sokoldalú felhasználása lehetővé teszi a megelőzést, és a kíméletes, természetes gyógyítást. Ki kell emelnünk immunrendszert erősítő hatását - éppen ezért influenzás, náthás időben fogyasztása fokozottan javasolt."
Forrás: D&F, 2005. december
Gyorgyovich M:
Mi is a lapacho tea?
Valóban kellemes, édeskés íze van, ami meglepő egy fa kérgétől. De én kiemelném még felettébb nyugtató hatását is a fenti bemutató szöveg mellett. Miután megittam, mindig kellemesen el tudtam lazulni, lenyugtatott. Érdemes kipróbálni!
Az Ideál Életmódmagazin ennél jóval többet is foglalkozik a teával. Többek között a hatásairól írnak. Ezt emelném itt ki:
Hogyan hat?
Az 1960-as években indított kutatások után többféle hatóanyagot is sikerült kimutatni a fakéregből. A fő hatástani csoportba a naphto- és furano-naphtochinon nevű alkaloidok (lapachole és lapachone) tartoznak, de nagyobb adag flavonoid, izokumarin, kumarin, szaponin, iridoglikozid és fenolkarbonsav is található benne.
Viszonylag sok benne az ásványi anyag és a nyomelem: kalcium, magnézium, foszfor, cink, szilícium, mangán, molibdén, réz, vas, kálium, nátrium, kobalt, bór, arany, ezüst, stroncium, bárium, jód és nikkel.
A hatóanyagok közös hatásának eredményeként a növény:
• Immunstimuláló: ez főleg a chinonoknak (alkaloidoknak) köszönhető, melyek kis koncentrációban (nanogrammnyi adagban), azaz még teában is képesek aktiválni a fehérvérsejtek (granulociták és T-limfociták) takarító- (fagocita) funkcióját. Ezért könnyebb a betolakodó kórokozók és a rossz (daganatos) struktúrájú sejtek eltávolítása.
• Antibiotikus: segíti a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák legyőzésében.
• Fokozza a sejtek anyagcseréjét: különösen a májsejtek méregtelenítő tevékenységét és a nyirokkal történő salakanyagtranszportot fokozza.
• Daganatgátló: a Lapacho-alkaloidok (nanogrammnyi mennyiségben is) gátolják a daganatsejtek szaporodását. Ezenkívül az immunstimuláló hatásnak köszönhetően javul a szervezet ellenálló ereje, a salaktalanító funkciók támogatásával pedig könnyebbé válik a kemoterápia mellékhatásainak leküzdése. Ezenkívül magas ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően elősegíti a vérképzést, tehát a vérkép regenerálódását.
• Gyulladásgátló: ez a hatóanyagok antioxidáns (szabadgyök-fogó) tulajdonságával magyarázható. Csökkenti a sejtmembránok szétesését, és a belőlük keletkező gyulladáskeltő prosztaglandinok szintjét.
• Fájdalomcsillapító: ez is a prosztaglandinok termelődésének csökkenésére vezethető vissza.
• Fokozza a kiválasztást: serkenti a nyálkahártyák mirigyeinek nyákelválasztását, javítja a vizelet kiválásztását, a máj méregtelenítését, a nyirokkal történő salakanyag-eltávolítást.
Mikor ajánljuk?
• Legyengült immunrendszer, gyulladások, visszatérő fertőzések (bakteriális, vírusos, gombás), allergiák, asztma kezelésekor.
• Gyulladáscsökkentőként: ízületi, bél-, bőr-, légúti és húgyúti gyulladásoknál.
• Daganatos betegségeknél: kiegészítésül az immunrendszer erősítésére, a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére.
• Anyagcsere-aktiválására: fogyókúrák kiegészítésére, cukorbetegségben, magas vérnyomás esetén.
• Salaktalanító kúrákhoz: a máj méregtelenítésének elősegítésére, a nyirokrendszer salaktalanítására, a nehézfémek kiválasztására.
Hogyan használjuk?
1 liter vízhez forrás után 1 púpos evőkanálnyi fakérget adjunk, főzzük 5 percig, majd hagyjuk 15-20 percig lefedve állni. Ha leszűrtük, kevés mézzel, gyümölcslével ízesíthetjük. Önmagában enyhén füstös, vaníliás aromájú. 6 hétig napi 1-1,5 litert igyunk meg, majd 4 hét szünet után ismételjük meg a kúrát.
Mottó
A természet jobban tudja!
A lapachol elkészítésénél még egy igen fontos szempont, hogy mivel fakéregrõl van szó, sokkal lassabban készül el. Körülbelül, 5 perces fõzést és minimum 20 perces letakart pihentetés javasolt. Vagy áztassuk 90 celsius fokos vízben minimum 30 percig letakarva.
Szerző: Gyorgyovich Miklós
Kellemes, édeskés íze van, ami meglepõ egy fa kérgétõl. Kiemelném még felettébb nyugtató hatását is a bemutató szöveg mellett. Miután megittam, mindig kellemes el tudtam lazulni, lenyugtatott.
Szerző: Gyorgyovich Miklós