Kínálat

 Ajándékönyvek
 Akció
 Albumok
 Állatvilág, természet
 CD
 Családi mozi
 Dokumentumfilm
 Dráma
 DVD
 Egészgég, életmód, pszichológia
 Életrajz, memoár
 Erotika
 Erotikus
 Ezotéria
 Fittness & életmód
 Folyóiratok, katalógusok, magazinok
 Fotóművészet
 Gasztronómia
 Gazdaság, üzlet
 Gyermekek és szülők
 Gyermekkönyvek
 Hangoskönyv
 Hobbi
 Horror
 Idegen nyelvű könyvek
 Ifjúsági és kötelező irodalom
 Informatika, számítástechnika
 Irodalomtudomány, nyelvészet
 Ismeretterjesztés
    Felnőtt ismeretterjesztés
    Gyermekismeretterjesztés
    Ifjúsági ismeretterjesztés
    Egyéb
 Játék, rejtvény, logika
 Kalandfilm
 Képeslap, poszter
 Koncert
 Krimi
 Kutya
 Lakás, otthon, kert
 Lexikon, enciklopédia
 Macska
 Magyar filmek
 Mesefilm
 Mezőgazdaság
 Műsoros kazetta
 Műszaki könyvek
 Művészet
 Naptárak, kalendáriumok
 Nyelvkönyvek,szótárak, kazetta, CD
 Orvostudomány
 Politika, társadalomtudomány
 Riport
 Romatikus
 Sci-fi, fantasy
 Sport
 Sport
 Szépirodalom
 Szoftver
 Szórakoztató irodalom
 Tankönyvek
 Tea, teázási könyvek
 Teaízesítők
 Teázási eszközök
 Térképek, atlaszok
 Természetfilm
 Természettudomány
 Thriller
 Történelem
 Történelmi
 Utazás
 Vallás, filozófia
 VHS
 Vígjáték
 Zene
 Hölgyek
 Teák
 Urak
 Vibrátor, dildó, egyéb maszturbátorok
 Ajándéktárgyak, partykellékek, játékok
 Szettek, csomagok
 Bondázs, S/M
 Szexbabák
 Síkosítók, krémek, vágykeltők, higiénia
 Óvszerek
 Cicikhez
 Nincs kategóriába sorolva
 Egyéb
 Ékszer
 Maszk, paróka
 Bútor és lakberendezési tárgy
 Film
 Egyéb

Továbbküldöm

 

A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről

Bényi Zoltán-jelenczki István
A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről
2.184  Ft - Listaár: 2.600  Ft
Megtakarítás: 16%
Kiadó: Kairosz Kiadó | Kairosz Kiadó Kft /bedő György/
ISBN: 9789639568648
Oldalszám: 250
Kötés: keménytáblás
Nyelv: magyar
A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: del.icio.us A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Digg A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Yahoo myWeb A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Spurl A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: furl A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Ask A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Squidoo A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Simpy A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Reddit A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: ma.gnolia A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Megosztás: facebook A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáad: Google Bookmark A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Hozzáadás: Twitter
 

A hold túlsó oldalán - Dokumentumok és emlékezések Izsák Imréről - Rövid tartalom
Az idén még csak hetvenöt éves lenne, de már harminckilenc éve nincs közöttünk az egyik leghíresebb magyar csillagász, Izsák Imre, akirõl a napokban jelent meg az elsõ átfogó életrajzi könyv - tudtuk meg Bényi Zoltántól a kiadvány társszerkesztõjétõl. A zalaegerszegi születésû Izsák Imrérõl szóló könyv megjelentetését a zalai megyeszékhelyen mûködõ Millecentenáriumi Közalapítvány támogatása tette lehetõvé.
Izsák Imre, aki a második világháború után Zalaegerszegen érettségizett, később pedig a budapesti tudományegyetemen szerzett matematika-fizika szakos diplomát, már az egyetemi évei alatt foglalkozott csillagászati kutatásokkal, majd az úgynevezett égi mechanika - a rakétapályák matematikai elemzéseivel, műholdak elméleti és gyakorlati problémáival foglalkozó tudományág - megszállottjává vált.

Izsák 1956 őszén hagyta el az országot, előbb Svájcban, majd az Egyesült Államokban dolgozott különböző obszervatóriumokban, végül az amerikai Cambridge-ben kapott állást egy mesterséges holdakkal foglalkozó kutatóintézetben. Tudományos munkáival hamar világhírűvé vált: 1960-ban publikálta a Föld alakjának és felszíni pontjainak pontos meghatározására vonatkozó számításait. A világon elsőként ő bizonyította be, hogy a Föld egyenlítője nem kör alakú.

Felfedezései elismeréseképpen a hatvanas évek első felében a NASA főmunkatársa lett, tanított a Harvardon is. Pályája csúcsán, 1965-ben 36 évesen szívinfarktusban halt meg. Nevét azóta egy róla elnevezett aszteroida, valamint a Hold túlsó oldalán egy kráter őrzi.

A most megjelent életrajzi kötetet Bényi Zoltán, az Izsák Imre ÁMK igazgatója, valamint Jelenczki István filmrendező-fotográfus szerkesztette. A kiadványban Izsák szakmai pályafutásának minden fontos mozzanata megtalálható tanulmányok, interjúk, személyes visszaemlékezések formájában.
Vásárlók értékelése:
Nincs még értékelve. Legyen Ön az első.
 

 
 
 
array ( 0 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', 'line' => 6, 'function' => 'tep_db_num_rows', 'args' => array ( 0 => NULL, ), ), 1 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', 'line' => 591, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', ), 'function' => 'include', ), 2 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/product_info.php', 'line' => 42, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', ), 'function' => 'require', ), )