Kínálat

 Ajándékönyvek
 Akció
 Albumok
 Állatvilág, természet
 CD
 Családi mozi
 Dokumentumfilm
 Dráma
 DVD
 Egészgég, életmód, pszichológia
 Életrajz, memoár
 Erotika
 Erotikus
 Ezotéria
 Fittness & életmód
 Folyóiratok, katalógusok, magazinok
 Fotóművészet
 Gasztronómia
 Gazdaság, üzlet
 Gyermekek és szülők
 Gyermekkönyvek
 Hangoskönyv
 Hobbi
 Horror
 Idegen nyelvű könyvek
 Ifjúsági és kötelező irodalom
 Informatika, számítástechnika
 Irodalomtudomány, nyelvészet
 Ismeretterjesztés
    Felnőtt ismeretterjesztés
    Gyermekismeretterjesztés
    Ifjúsági ismeretterjesztés
    Egyéb
 Játék, rejtvény, logika
 Kalandfilm
 Képeslap, poszter
 Koncert
 Krimi
 Kutya
 Lakás, otthon, kert
 Lexikon, enciklopédia
 Macska
 Magyar filmek
 Mesefilm
 Mezőgazdaság
 Műsoros kazetta
 Műszaki könyvek
 Művészet
 Naptárak, kalendáriumok
 Nyelvkönyvek,szótárak, kazetta, CD
 Orvostudomány
 Politika, társadalomtudomány
 Riport
 Romatikus
 Sci-fi, fantasy
 Sport
 Sport
 Szépirodalom
 Szoftver
 Szórakoztató irodalom
 Tankönyvek
 Tea, teázási könyvek
 Teaízesítők
 Teázási eszközök
 Térképek, atlaszok
 Természetfilm
 Természettudomány
 Thriller
 Történelem
 Történelmi
 Utazás
 Vallás, filozófia
 VHS
 Vígjáték
 Zene
 Hölgyek
 Teák
 Urak
 Vibrátor, dildó, egyéb maszturbátorok
 Ajándéktárgyak, partykellékek, játékok
 Szettek, csomagok
 Bondázs, S/M
 Szexbabák
 Síkosítók, krémek, vágykeltők, higiénia
 Óvszerek
 Cicikhez
 Nincs kategóriába sorolva
 Egyéb
 Ékszer
 Maszk, paróka
 Bútor és lakberendezési tárgy
 Film
 Egyéb

Továbbküldöm

 

"Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete

Für Lajos
814  Ft - Listaár: 2.200  Ft
Megtakarítás: 63%
Kiadó: Kairosz Kiadó
ISBN: 9789639568709
Oldalszám: 182
Kötés: keménytáblás
Nyelv: magyar
"Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: del.icio.us "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Digg "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Yahoo myWeb "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Spurl "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: furl "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Ask "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Squidoo "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Simpy "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Reddit "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: ma.gnolia "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Megosztás: facebook "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáad: Google Bookmark "Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Hozzáadás: Twitter
 

"Ne bántsd a magyart!" - Bartók és Kodály történelemszemlélete - Rövid tartalom
Közel negyed századdal ezelőtt megjelent esszéket akkor szabad, akkor érdemes újra közölni, ha tartalmuk nem tűnik elévültnek. Legfőképpen pedig, ha az újraközlés idején ugyancsak mondhatnak, üzenhetnek - valakinek valamit. Támogathatja a közlési szándékot az a megfontolás, hogy a korábbi publikálások alig vagy nehezen hozzáférhetőek. S az is, ha nagyobb nyilvánosságot szeretnénk az írásoknak biztosítani. Kiadványunk két írásából először a 80-as évek elején jelent meg különböző lapokban egy-egy részlet (Tiszatáj, Forrás, Alföld, Népszava). Aztán az évtized végén, 1988-ban egyik vidéki, a debreceni Csokonai Kiadó publikált tőlem egy válogatott esszé-kötetet (a kiadó már évekkel ezelőtt megszűnt). Itt jelentek meg először egy helyen ezek a tanulmányok. Abba a kötetbe, érthetően, egymástól merőben eltérő tartalmú publikációk kerültek: a második világháború és annak megítélésével, az erdélyi magyarok helyzetével s az eltűnt parasztvilággal foglalkozó esszék között látott napvilágot ez a két írás. Ki gondolta volna akkor, hogy a cím mögött: 'Hol vannak a katonák?' két legnagyobb zeneszerzőnk történeti szempontú méltatása is ott lehet? Egy-két apróbb módosítást és stiláris javítást nem számítva, mindkét írást az esszé-kötetben megjelent szövegezésben adjuk közre." (Részlet Für Lajos előszavából)
Vásárlók értékelése:
Nincs még értékelve. Legyen Ön az első.
 

 
 
 
array ( 0 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', 'line' => 6, 'function' => 'tep_db_num_rows', 'args' => array ( 0 => NULL, ), ), 1 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', 'line' => 591, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/includes/modules/writer_other_products.php', ), 'function' => 'include', ), 2 => array ( 'file' => '/var/www/hu/mimezis/www/product_info.php', 'line' => 42, 'args' => array ( 0 => '/var/www/hu/mimezis/www/show_book.php', ), 'function' => 'require', ), )